Dag 18
24 oktober 2025 - Osaka, Japan
Henk en Ank gaan samen op pad, terwijl wij ons storten in de chaos die Universal studio's heet. Want jaaa daar is Zweinstein, Harry Potter fans weten wel wat dit betekent
Maar eerst als sardientjes in een blik de metro en trein trotseren
Man man man, wat is het druk, echt, jullie kunnen je er geen voorstelling van maken, maar je zat nog net niet met je wang tegen het raam gedrukt.
De metro stopte bij Universal dus dat is handig.
Het is nog relatief "rustig" dus eerst door naar de weg is weg.
Zo gaaf hoe ze dit hebben opgezet bij binnenkomst, met Harry Potter muziek en hoog boven op de berg het kasteel Zweinstein,
Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus,
Hierin bevind zich de Harry Potter ride, 3&4D soort achtbaan, waarin het net is of je vliegt, ik kan jullie zeggen, het was best een heftige eerste vliegles.
Daarna in een van de winkels vol met toverstokken een nieuwe toverstok voor Lynn aangeschaft, want ja deze doet het beter. Marioworld overtreft echt alles, hier vind je Princess Peach’s Castle, Bowser’s Castle en Mount Beanpole.
Ik dacht we prikkels wel gewend waren, maar wat hier gebeurd is gewoon to much, geluid, beweging, kleur, mensen
Alles komt op je af. Je weet gewoon niet waar je kijken moet als je de tunnel uitloopt.
Nogmaals het valt gewoon niet uit te leggen, ook op film komt het niet "goed" over.
Maar blij het een keer gezien te hebben, de wachtrijen zijn best lang, dus besluiten we naar jurrasic park te gaan.
Uurtje doen we erover om in het bootje te geraken.
Soort fata-Morgane en piranha maar dan met dino's al is ook dit next level.
We hadden niet door dat we een stuk omhoog waren gegaan. Je hebt in Duinrell de drop bij de waterbaan, deze waterdrop in Jurassic World is ongeveer 26 meter hoog, waarbij de boot met hoge snelheid naar beneden stort om aan de T-Rex te ontsnappen. Suus was doorweekt, aangezien we voorin zaten kreeg zij de volle laag.
Bij de Minions geshopt voor henk, hij is groot fan.
Bootride langs jaws, waarbij we meerdere keren werden aangevallen. Te leuk.
Het werd al later in de middag waarbij ook de mensenmassa ik kan het niet anders omschrijven, toe nam.
Gauw de metro terug naar het hotel.
Biertje en ontprikkelen van weer een zeer enerverende dag.
Henk en Ank hebben een kanaaltochtje door de "grachten" gedaan, boekje gelezen enz

Leuke Video's en foto's.