Reisdag 2
11 september 2024 - Mouzon, Frankrijk
Na een regenachtige nacht werd het vanmorgen gelukkig droog en de buienradar gaf aan dat het voorlopig ook droog zou blijven, dus na het ontbijt de fiets gepakt en zijn we op weg gegaan om een deel van de Meuse fietsroute, EuroVelo 19 te volgen, die loopt vanuit Langres naar Givet. Het was fris fietsweer met heen windje tegen en terug windje mee. Onderweg zagen we een beverrat aan de waterkant heerlijk van het gras eten en hij bleef door eten terwijl wij foto’s maakten. Bij terugkomst in Mouzon, een stad van Keltische oorsprong, de naam komt van “Mosomagus” wat zoveel betekent als “markt aan de Maas” Mouzon was vroeger een van de belangrijkste plaatsen in Europa voor de viltverwerking, hebben we in vogelvlucht op de fiets een aantal monumenten bekeken waaronder La Porte de Bourgogne. La Porte maakte deel uit van de oude vestingwerken van Mouzon. Het was de bedoeling om de vestingwerken aldaar te bekijken en te beklimmen maar we stuiten op een losgebroken koe, zie foto’s en filmpje. Morgen gaan we weer een stukje verder zuidwaarts.

Heerlijk zo’n eigenwijze koe.
We horen wel weer waar jullie morgen belanden😘
Welterusten voor straks. En morgen uit gerust weer op.