Dag 13
20 oktober 2025 - Kyoto, Japan
Wat een leuke manier om Kyoto te ontdekken
Op de fiets.
Samen met "hoe kan het ook anders, van oorsprong Italiaanse gids een bike tour gedaan.
Het was wel even wennen om te laveren tussen de auto's en vele voetgangers door.
Op het voetpad, op het fietspad dan weer op de weg.
Moeders heeft het knap gedaan, die had er in eerste instantie een hard hoofd in, maar gelukt, ze leeft nog.
Waar we wel even flink op de pendalen moesten, want het was een behoorlijke klim omhoog.
Maar we werden daarvoor dan ook wel beloond
Kiyomizudera (清水寺, letterlijk "Tempel van Zuiver Water") is een van de meest mooiste tempels van Japan.
De tempel werd gesticht in 780 op de locatie van de Otowa-waterval in de beboste heuvels ten oosten van Kyoto en ontleent zijn naam aan het water van de waterval. Kiyomizudera is vooral bekend om zijn houten podium dat uit de grote hal steekt, 13 meter boven de heuvel.
Het podium biedt een mooi uitzicht op de talloze kersen- en esdoorns die eronder staan en in de lente en herfst een zee van kleuren creëren, en op de stad Kyoto in de verte.
De grote zaal, die samen met het podium zonder spijkers is gebouwd, herbergt het belangrijkste voorwerp van aanbidding van de tempel: een klein beeld van de elfkoppige, duizendarmige Kannon.
Door drukke toeristen straatjes naar beneden, langs verschillende kleinere shinto en boedistische tempels.
Bij Één van de shinto tempels was er een bruiloft aan de gang, blijft bijzonder om te zien.
Gegeten bij de local "nonna, was echt heel erg lekker.
Via de Nanzenji tempel, waar we gek genoeg een auquaduct vinden die vanaf Biwameer een groot gedeelte van kyoto van water voorzag
fietsend over de philosophers path, genoemd naar de filosoof kitaro nishida, is het pad ook beroemd om zijn 100 kersenbloesem, wat in het voorjaar prachtig zal zijn, naar het zilveren paviljioen.
Ginkaku-ji tempel
Een wandelpad in het complex brengt je langs alle oude gebouwen, tempels, shrines, tuinen en vijvers. Het eerste waar je tijdens de wandeling langskomt is het Zilveren Paviljoen (Kannonden), waarom het zo heet is eigenlijk een misterie, want er is niets zilvers aan deze tempel
Maar waar vooral de tuinen die heel mooi "zen zijn aangelegd. Alle steentjes in een bepaalde lijn, alle bonsai-boompjes keurig geknipt, tot nu toe wel de mooiste en meest "kalme tuinen die we hebben bezocht.
Een verborgen parel maar zeker de moeite waard
Tijdens onze terugtocht stuitte we per toeval weer op een lokale processie ter ere van het "oogstfeest.
Borrel in onze hotelbar
Weer een einde aan een zeer indrukwekkende dag met vele foto's en veel plezier met het kijken naar de filmpjes

En wat hebben jullie weer veel gezien
En veel verhalen, geschiedenis .