Reisdag 20
30 september 2024 - Castro, Italië
Vanmorgen werden we door het zonnetje gewekt en na het ontbijt zijn we verder zuidwaarts gereden, waar we eindigen was aan het begin van de dag nog even een vraagteken, want hoe zuidelijk je komt hoe moeilijker het is in deze tijd van het jaar een plekje te vinden, heel veel campings zijn nu al dicht. We zijn op de weg naar het zuiden weer langs Alberobello gereden, het stadje en de wijde omgeving staat bekend om de trulli. Wat opvallend is dat je die trulli alleen maar tegen komt in deze regio. Wat is een trullo, een kalkstenen woning in de zuidelijk regio Puglia, een opmerkelijk voorbeeld van cementloze bouw, een prehistorische bouwtechniek die nog steeds wordt toegepast in deze regio. Zo is het ook met de trabucchi, die vindt je aan de Adriatische kust in Abruzzo, Molisse en Puglia. Vervolgens zijn via Locorotondo richting Santa Maria di Leuca gereden om uiteindelijk te stoppen op een parkeerterrein waar we 2 jaar eerder ook gestopt zijn. Het terrein is nu sinds juni vernieuwd, maar de eigenaar van het café vond het geen probleem om hier weer voor een nachtje te staan.
P.S, de laatste drie foto's zijn van een paar jaar geleden

Fijn dat jullie weer opdezelfde plek mogen staan. Ziet er weer goed uit